Cele-rescue-koira-hoito-hero

Rescuekoira Celen uusi elämä Suomessa

Noin kaksi vuotta sitten Cele sai mahdollisuuden uuteen elämään Ulla Lanun luona Suomessa. Narttukoira Cele on hyvin arka, kiltti ja huomaamaton. Koira oli elänyt elämänsä koiratarhalla, jossa lopetusuhka oli jatkuvasti läsnä. Cele oli myös ollut tiineenä, mutta tarhalla tiineys keskeytettiin. Ilmeisesti pentuja ei olisi voitu hoitaa koiratarhalla.


Celen ikää on vaikea arvioida. Hampaiden mukaan koira on arvoilta 10-vuotias, mutta muun olemuksen mukaan ehkä noin 5-vuotias. Eläinlääkäri oli todennut koiran luustossa muutoksia. Luuston muutokset olivat syntyneet, kun koiran oli ollut kytkettynä liian lyhyeen ketjuun kahden vuoden ajan. Cele oli myös pahoinpidelty lukuisia kertoja.


Cele koira tuotiin minulle O.T.E.-hoitoon, jolloin pääsin tutustumaan koiraan tarkemmin.


Hoitoon tuli arka koira, joka yritti olla mahdollisimman huomaamaton. Cele sai haistella hoitohuoneen läpikotaisin. Hetken haisteltuaan Cele asettui työpöytäni alle. Laskin käteni alas ja rapsutin hiukan niskaa. Annoin koiran tunnustella kosketustani.


Kun Cele nostettiin hoitopöydälle se jähmettyi ja jännitti kovasti. On mahdotonta tietää mitä sen mielessä liikkui. Tunnustelin käsilläni koko kehon läpi. Useat kohdat Celen kehossa kertoivat kivuliaasta menneisyydestä. Olin iloinen ja huojentunut tiedosta, että koira oli nyt hyvässä kodissa, jossa se saisi rakkautta ja ymmärrystä osakseen. Turvallisessa kodissa koira pystyy paranemaan ja oppia taas luottamaan elämään. Sitä kautta menneisyyden jättämät jäljet niin kehossa kuin mielessäkin helpottuvat.


Hoidon edetessä Cele rauhottui ja rentoutui, jopa niin että alkoi nukahdella. Silmät painuivat kiinni tuon tuostakin, mutta kun hoito alkoi vaikuttamaan arpeutuneisiin kohtiin koiran ilme muuttui huolestuneeksi. Cele varmisti että voi luottaa hoitajaansa ja antoi minun jatkaa. Hoidin kipeän ja arpeutuneen alueen hellävaraisesti.


Kun hoitokerta oli ohi, muuttui koiran ilme iloiseksi ja onnelliseksi. Nämä on niitä hetkiä kun kokee O.T.E.-hoidon voiman sekä toimivuuden ja palaute on välitöntä sekä vilpitöntä.


Cele meni takaisin työpöytäni alle ja oli sitä mieltä että täältä ei kannata lähteä minnekään.


Uusi hoitokerta odottaa….katsotaan miten Cele koiran keho ja mieli reagoi seuraavalla kerralla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

happy holidays

Lähetä viesti