Liina-hevonen-hoito

Liina hevosen tarina

Liina on 2002 syntynyt lämminverinen hevonen, joka oli saanut karsinassa yön aikana murtuman oikean takajalan suoliluun alueelle. Tapaturma sattui vuonna 2014. Hevosta oli hoidettu asianmukaisesti heti tapaturman jälkeen. Liina vietti kuukauden sairastarhassa. Edellytyksenä oli, että hevonen pystyi kävelemään sairastarhaan itse. Kipulääkettä ei annettu, jotta Liina varoisi vammautunutta jalkaansa.


Vasempaan takajalkaan oli tullut imusuonentulehdus sekä luukalvo oli tulehtunut, todennäköisesti kovasta rasituksesta.
Liina tamma saatiin O.T.E. kurssille hoidettavaksi vuonna 2018. Lähtötilanne oli haasteellinen sillä tamma ei juuri käyttänyt oikeaa takajalkaa, lisäksi isot lihakset olivat ”pudonneet” ja tilalla kuoppa. Omistajalle hevonen on hyvä ystävä. Hän on tehnyt kaiken mitä voi auttaakseen ystäväänsä. Liinaa oli myös hierottu ja vesikuntoutettu, mutta toivottavaa tulosta ei oltu saatu aikaan.


Pääsimme kurssilla todistamaan kuinka O.T.E.-hoidolla voidaan auttaa näinkin vaikeiden vammojen parantumista. Aikaa vamman syntymisestä oli kulunut jo vuosia, jonka vuoksi sen hoitaminen on haastavampaa. Hoito on aina hyvä tehdä niin pian kuin mahdollista heti vamman syntymisen jälkeen.
Hoitoja tehtiin yhteensä 10 kertaa. Liinasta kuoriutui hyvinkin menevä tamma. Jopa niin elastinen ja liikkuva, että arvioin tamman iän täysin väärin. Liina juoksee, hyppii ja nauttii elämästään kuin teini konsanaan.


Jatkamme O.T.E.-hoitoja mutta hoitojen välejä pidennetään. Jatkohoidoilla varmistetaan että lihasten muisti alkaa toimia oikein ja että myös syvät lihakset aktivoituvat. Vahvat ja paksut faskiat tarvitsevat aikaa, liikettä ja nestettä sekä uudelleen aktivointia parantuakseen.


Odotamme ilolla kuinka Liinan parantuminen etenee…

Jaa sosiaalisessa mediassa

happy holidays

Lähetä viesti