Arpikudosten käsittely koirille

O.T.E. Hieronta® koiralle

Koirat kärsivät kivuista aivan kuten ihmisetkin. Kipu voi olla näkyvää tai näkymätöntä. Isommat haavat, ruhjeet sekä puremat on helppo yhdistää koiran kokemaan kipuun. Näkymätön kipu ja tunnemuistissa olevat kokemukset ovat vaikeampia tunnistaa. Koira välttää näyttämästä sitä ja yrittää käyttäytyä mahdollisimman kauan ikään kuin kipua ei olisikaan. Koira ei halua näyttää omaa heikkouttaan laumalleen, joka voi koiran näkökulmasta katsottuna olla isäntäperhe. Kipu on osoitus heikkoudesta johtaa laumaansa. Myös koiran tarve miellyttää ihmistä, voi estää sitä ilmaisemasta kipuaan.

Kipu on nähtävissä

Näkyvään kipuun kuuluvat muun muassa haavat, ruhjeet, puremat, ontuminen ja liikeratojen heikentyminen esimerkiksi vanhetessa sekä ripuli, oksentaminen ja virtsaamisen vaikeudet.

Näkymättömään kipuun kuuluvat muun muassa apaattisuus, syömättömyys, rauhattomuus, hikoilu, vinkuminen, unettomuus sekä lihasten nykiminen myös valveilla.

Tunne- ja kokemusmuisti on tila, joka on koiran psyykessä. Tunnemuistiin tallentuvat kokemukset hylkäämisestä, nälässä pitämisestä, liikunnan puutteesta, yksinäisyydestä ja kaltoinkohtelusta. Jos koiran tunnemuistissa on negatiivisia kokemuksia, ne heijastuvat ajan myötä ruumiiseen ja koko koiran käyttäytymiseen.

O.T.E.Hieronta® on hoitomuoto, jolla vaikutetaan laaja-alaisesti lihaksiston kautta aineenvaihduntaan ja koiran psyykeen. Hoidolla voidaan auttaa lihaksistoon tulleita rasitusvammoja ja mahdollisia arpikudoksia, jotka voivat olla uusia tai vanhoja. O.T.E.Hieronnalla® voidaan rentouttaa sairauden aiheuttamista lihaskivuista sekä vanhuuden tai rasituksen aiheuttamasta jäykkyydestä kärsivää koiraa. Hoitokertoja tarvitaan yleensä 3-5 tapauskohtaisesti.

Kun koirasi tarvitsee apua, löydät meidät täältä. Jos kiinnostuit koirien kivunhoidosta, osallistu koulutukseemme.

Jaa sosiaalisessa mediassa

happy holidays

Lähetä viesti