O.T.E Hieronta® ihmiselle

O.T.E. Hieronta® on faskiavenytystekniikka, jolla hoidetaan lihaskalvojen kautta koko kehoa. Ihmisen vartaloa ympäröi sidekudoskalvo eli faskia, joka sitoo kaikkia solujamme, kudoksiamme ja elimiämme yhteen. Työskentely kalvon yhdellä osalla lähettää singaloivia aaltoja, jotka vaikuttavat yhteen tai useampaan muuhun alueeseen.

O.T.E. Hieronnassa® kehoa tarkastellaan ja hoidetaan kokonaisuutena yksittäisten lihasten sijaan. Kireydet, vammat, iskut ja traumat ovat lihaskalvoissa nähtävissä ja käsin tunnettavissa. Kehoon taltioituu ihmisen eletty elämä. Lihaskalvoa venyttämällä saadaan helpotusta ja tilaa kehoon; kivut, tunnottomuus, puutuminen ja lihasjännitykset vähenevät. Hoidolla voidaan vaikuttaa myös arpikudoksiin pehmentäen ja joustavuutta lisäten.

O.T.E. Hieronnassa® yhdistyy klassisen-, lymfa- ja syväkudoshieronnan elementit, mutta kokemuksena se vastaa enemmän vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Hoitokerroiksi riittää useimmiten kolme.

Kehoa kuunnellen ja kunnioittaen

O.T.E. Hieronta® on aina ihmisen kehoa ja kokonaisuutta kunnioittavaa hoitoa. Se on kivutonta ja vaikutukseltaan laaja-alaista. Liian voimakkaalla otteella ohitetaan paljon arvokasta tietoa ja tuntemuksia. Lihakset puolustautuvat kipua vastaan jännittymällä, jolloin syviin lihaksiin ei päästä. Rento ja luottavainen keho on valmis vastaanottamaan apua. O.T.E. Hieronta® tehdään rauhallisesti ja luonnollisesti hoidettavan kehoa kunnioittaen. Rauhallinen eteneminen on niin hoidettavalle kuin hoitajallekin pysähdyttävä ja läsnäoloa lisäävä kokemus.

Kivusta voi päästä

Vaikka kehosta ei olisi havaittavissa lääketieteellisesti vauriota, on kipu aina todellinen ja löydettävissä lihaskalvolta. Lihasjumiutumia eivät aiheuta ainoastaan lihasten ylirasittuminen tai niihin ulkopuolelta kohdistunut isku tai vamma vaan myös tunnetasolla koetut ahdistavat kokemukset, pelot ja traumat. Tunnetasolla koettu stressi heijastuu lihaskalvoille aiheuttaen erilaisia tuntemuksia kivusta puutumiseen. Jos alkuperäisestä kivunaiheuttajasta on kulunut jo pitkä aika, mieli ei välttämättä osaa yhdistää kehon tuntemusta ja tapahtunutta. Hoidon avulla helpottunut olotila vaikuttaa muun muassa lihaskipuihin, masennukseen, unettomuuteen ja stressiin suotuisalla tavalla. Lue lisää kivun hoidosta tästä.

- O.T.E. Hieronnan® on kehittänyt Tanja Kannela. Ihmiset ovat saaneet hoidolla apua erilaisiin vaivoihin jo 10 vuoden ajan.


Paluu Palvelut-valikkoon